ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “Başpolis” olmak isteyen polis memurlarına orantısız sicil uygulamasına duyulan rahatsızlığı Meclis’e taşıdı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Emniyet teşkilatında komiser muavinlerine 90 puan altında, ama alt rütbe olan başpolislik için ise 90 puan üstende sicil aranmasının büyük bir tezat olduğuna dikkat çekerek, orantısız uygulamanın yeniden gözden geçirilmesini istedi.

YILMAZ TANKUT ATALAY’A SORDU
Tankut, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde; ”Emniyet Hizmetleri Sınıfı Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru Rütbelerine Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik” hükümlerine göre, gerekli diğer şartlara haiz olup, son üç yılın sicil ortalaması da 90’ın üzerinde olan memurların “Başpolis” olabildiğine dikkat çekti.

KOMİSERE 90 ALTI BAŞPOLİSE 90 ÜSTÜ
MHP Milletvekili Yılmaz Tankut “Ancak Başpolislik rütbesinin de üzerinde olan komiser muavinliğine terfide ise olumlu, yani 90 puan altında sicile sahip olma yeterli görülüyor. Bu durum, büyük bir tezat olarak değerlendiriliyor. Emniyet teşkilatında görev yapan polisler arasında rahatsızlığa neden olduğu belirtilen bu tezat uygulamanın acilen gözden geçirilerek, yeniden düzenlenmesi arzu edilmektedir” dedi.

BU BÜYÜK BİR TEZAT DEĞİL Mİ
Tankut Atalay’a şu soruları yöneltti:
“90 puan altında olumlu sicile sahip olan polisler için komiser muavini olabilme yolu açılırken, daha alt rütbe olarak oluşturulan başpolislik için 90 ve üzerinde bir sicile sahip olma şartı aranması büyük bir tezat değil midir? Bu uygulamanın meydana getirdiği rahatsızlıkla ilgili bilginiz var mıdır? Bu uygulamayı gözden geçirip yönetmeliğin adil şartlar içeren şekliyle yeniden yayımlanması konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?”



,