ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, cezaevlerindeki “internet özgürlüğü”nün Öcalan’a kadar uzanıp uzanmadığını gündeme getirdi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, cezaevlerindeki “internet özgürlüğü”nün Öcalan’a kadar uzanıp uzanmadığını gündeme getirdi.

ADANA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Hizbullah sanıklarının cezaevinde internet kullandıkları, aynı yolla görüntülü konuşma yaptıkları, kamu kurumlarına ait gizli bilgileri topladıkları ortaya çıkması üzerine, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği “Bebek katili olan bölücü başının yattığı cezaevinde de bu uygulama var mıdır?” sorusuyla yeni bir gündem oluşturdu.

HANGİ CEZAEVLERİNDE VAR?
Tankut, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, cezaevlerindeki sanal güvenlik sistemini gündeme taşıdı. Tankut’un soruları özetle şöyle:
“Cezaevinde mahkûmlara internet imkânı verildiği konusunda daha önceden bilginiz var mıdır? Cezaevlerinde üniversitede eğitim amacıyla bilgisayara ve internete izin verilmesinin yasal dayanağı nedir? Kaç cezaevinde üniversitede eğitim amacıyla bilgisayara ve internete izin verilmektedir? Bu cezaevleri hangileridir? Bebek katili olan bölücü başının yattığı cezaevinde de bu uygulama var mıdır?”

HER MAHKUMA VERİLİYOR MU?
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, devamla “İsteyen her mahkûm üniversitede eğitim amacıyla üniversitelere başvurduğu zaman bilgisayara ve internete izin verilmekte midir? Örneğin bölücü başı da uzaktan eğitim veren bir üniversiteye kayıt yaptırabilirse, ona da bu izin verilecek midir? Bu bilgisayarların internet erişimi hangi şirket tarafından sağlanmaktadır? Kullanılan bilgisayarların özellikleri (işlemci, hard disk kapasitesi, ana kart özellikleri, network bağlantıları, vs.) nedir? Cezaevinde idari amaçlı kullanılan bilgisayarların ve network sisteminin özellikleri nedir?” diye sordu.



,