ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 AKP Hükümeti; kamu araç ve ekipmanlarının savaş, seferberlik, afet dönemleri gibi olağanüstü hallerde kullanılmasını düzenleyen resmi tebliğe “Seçim dönemlerinde” ifadesini de ekleyerek tarihe geçti!


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, AKP hükümetinin seçim istismarına ve seçim hilesine resmiyet kazandıracak Maliye’nin son tebliğini Meclis gündemine taşıdı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, AKP hükümetinin seçim hilesine ve istismarına resmiyet kazandıran son skandalını Meclis gündemine taşıdı.


İŞTE O TEBLİĞ!

Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, araç ve ekipmanların olağanüstü hallerde görevlendirilmesini düzenleyen Maliye Bakanlığı Taşınır Mal Yönetmeliği 3 Nolu Genel Tebliğin 6. Nolu maddesinde yer alan “Afet ve acil durum, seferberlik ve savaş hali ile seçim dönemlerinde; yetkili makamlarca belli görevler için yazılı olarak talep edilen taşınırların tahsisinde bu Tebliğ hükümleri ile bağlı olmaksızın ilgili mevzuatındaki hükümlere göre hareket edilir” ifadesini “AKP’ye yakışır bir skandal” olarak nitelendirdi.


EŞİ BENZERİ YOK!

Milletvekili Tankut önergesinde; özetle “Olağanüstü durumlarla ‘seçim dönemleri’nin aynı değerlendirilmesine ilk defa tanık olmaktayız. Tebliğe eklenen bu ifade, demokrasi tarihimiz içinde şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş bir şekilde, hem de resmiyet kazanarak siyasi istismara yol açacak olması bakımından oldukça dikkat çekicidir. Bu ifadenin eklenmiş olması, demokrasi tarihine ibretlik kara bir leke olarak düşecektir. Hele hele ‘ileri demokrasi’ hedefi (!) güttüğünüz ülkemiz açısından ayrıca kara mizah örneği olarak anılacaktır.” dedi.


AYIBA RESMİ ZEMİN

Yılmaz Tankut, “Maliye Bakanlığı’nın ‘sandıkların, oy pusulalarının, bilgisayarların ve buna benzer ihtiyaçların hem valiliklerce hem de belediyelerce taşınması için hukuki zemin hazırlandı’ şeklindeki gerekçesi asla inandırıcı değildir. Seçimle ilgili malzemelerin taşınmasında devletin bir sıkıntısı bugüne kadar hiç olmamıştır. Ama elektriği olmayan eve seçim sürecinde beyaz eşya dağıtmak, seçim sürecinde devletin uçağıyla, helikopteriyle mitinglere katılmak hukuki ve kanuni olmadığına göre, Tebliğe ‘Seçim dönemlerinde’ şartının eklenmesi, olsa olsa bu ayıplara zemin hazırlama amacı gütmektedir” dedi.


CEVAP BEKLEYEN SORULAR

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, özetle şunları sordu:

“Bu tebliğ hakkaniyet ve hukuk ilkelerine uygun mudur? Seçim dönemlerinde şartının eklenmesiyle Hükümetinizin lehine olacak şekilde, seçim ekonomisini, devletin valileri ve kaymakamlarının bizzat hiç çekinmeden uygulayabilmesine güvence mi verilmek istenmektedir? ‘Seçim dönemlerinde’ şartının Tebliğden kaldırılması hususunda bir talimatınız olacak mıdır? ‘Seçim dönemlerinde’ şartı bu tebliğden kaldırılmadığı takdirde, bu şartı yerine getirmeyen, valiler hakkında soruşturma açılacak mıdır?”


,