ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Çiftçiye “iyi tarım” tuzağı!


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un verdiği soru önergesine göre, “İyi Tarım Uygulamaları”na geçen üreticiyi kötü bir sürpriz bekliyor.


‘İyi tarım’a kötü sürpriz!

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “İyi Tarım Uygulamaları”na (İTU) geçen üreticilere yönelik faizlerde yüzde 50 indirim uygulamasının göstermelik olduğunu, gerçekte üreticilerin masrafının daha da arttığını bildirdi.

YILLIK 6 BİN LİRA MASRAF
Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimize verilen kredilerde uygulanan yüzde 10’luk faiz oranlarının ‘İyi Tarım Uygulamaları’ projesine katılan üreticilere yüzde 5 olarak tatbik edildiği belirtilmektedir. Ancak üreticilerin ‘İyi Tarım Uygulamaları’na katıldıklarının kabulü için sertifika almaları gerektiği, bunun için de danışmanlık ücretiyle birlikte yıllık 6 bin liralık bir ücretin ödenmesi gerektiği ifade edilmektedir.

5 BİN TL YERİNE 8 BİN 500 TL
Tankut “Buna göre, 50 bin liralık kredi kullanan bir üretici yıllık 5 bin lira faiz öderken, ‘İyi Tarım Uygulamaları’na geçmesi halinde ödemesi gereken faiz miktarı 2 bin 500 liradır. Böylece ‘İTU’ya katılan üreticiye yıllık 6 bin liralık bir fatura çıkarıldığı için 50 bin liralık kredi kullanan aynı üreticinin faiz, sertifika ve danışmanlık ücretlerine ilişkin toplam masrafı yıllık 8 bin 500 lirayı bulmaktadır. Dolayısıyla üreticiye ‘Büyük müjde’ olarak ilan edilen faiz indirimi yapılmış gibi gösterilirken aslında üretici daha fazla bir masrafla karşı karşıya bırakılmış olmaktadır” dedi.

BAKAN’IN HABERİ YOK MU?
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut şu soruları yöneltti:
“İyi Tarım Uygulamalarına geçen üreticinin yıllık ödemesi gereken danışmanlık ücreti ile sertifika ücreti ne kadardır? Uygulama gerçekte ‘İyi Tarım Uygulamaları’na geçen üreticinin yıllık masraflarını azaltmakta mıdır yoksa artırmakta mıdır? Üreticilerin yanıltılarak daha fazla masraf altına sokulmasıyla ilgili bilginiz var mıdır? Böyle bir uygulama üreticinin lehine değilse, gözden geçirilmesi düşünülmekte midir?”


,