ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut’un önergesine verdiği cevapta, 12 Eylül’deki referandumda “bitaraf” yayın politikası izleyen yerel basına yönelik Maliye denetimlerinin ‘rutin’ olduğunu savundu.



Maliye Bakanı Şimşek, MHP Adana Milletvekili Tankut’un önergesine verdiği cevapta, 12 Eylül’deki referandumda “bitaraf” yayın politikası izleyen yerel basına yönelik Maliye denetimlerinin ‘rutin’ olduğunu savundu.

ADANA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un soru önergesine cevap veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adana’daki yerel basına yönelik denetimlerin ‘rutin’ olduğunu savundu.

BAŞBAKAN’A SORMUŞTU
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum sürecinde “tarafsız” kalan Adana’daki yerel basına yönelik Maliye denetimlerini sorgulayarak bu uygulamanın “Bertaraf” etme politikası olduğu şeklinde düşünüldüğünü aktarmış ve Başbakan Tayyip Erdoğan’dan bilgi istemişti.

BAKAN’A GÖRE ‘RUTİN’
Önergeyi Erdoğan’ın yerine Maliye Bakanı cevapladı. Bakan Mehmet Şimşek, “Gelir İdaresi Başkanlığınca Adana ilinde rutin olarak sürdürülmekte olan yaygın ve yoğun vergi denetimlerinde, bu ilde yayınlanan bazı yerel gazeteler hakkında 2010 yılının Eylül ayında Adana Vergi Dairesi Başkanlığı’na verilen ihbar dilekçeleri de dikkate alınmıştır. Söz konusu denetimler halen devam etmekte olup, inceleme sonucu düzenlenecek raporlara göre gerekli işlemler ikmal edilecektir” dedi.


‘İLERİ DEMOKRASİ’ NEREDE?
Yılmaz Tankut ise önergesinde, yaygın basının ‘tek sesli’ hale getirildiği süreçte Maliye Bakanlığı marifetiyle Anadolu’daki yerel basına yönelik yıldırma politikalarının, AKP’nin sıkça kullandığı ‘ileri demokrasi’ söylemiyle asla örtüşmediğine dikkat çekmiş “Doğru, tarafsız bilgiler verme sorumluluğu olan bağımsız basının bulunmadığı rejimlerde, halkın etki altında kalmadan demokratik tercihlerini yapabilme imkânı yoktur” demişti.

‘BİTARAF’ DURUŞA CEZA!
Tankut aynı önergede “Referandum sürecinde ‘evet” ve ‘hayır’ kampanyası yürüten siyasi partilere eşit ve aynı mesafede bir yayın politikası izleyen Adana yerel basın organlarının defterlerinin araştırılarak gelir-giderlerinin incelenmesi, rutin bir denetim olarak değerlendirilmeyip, ‘Bitaraf’ kalmalarının karşılığında kesilen ceza şeklinde izah edilmektedir” iddiasında bulunmuştu.
Bu arada, “Adana’dan başka kaç ilde ve ilçede benzeri denetimler yapılmıştır, kaç denetim devam etmektedir? Sonuç ve mahiyetleri nedir?” şeklindeki sorunun da cevapsız bırakılması dikkat çekti..


,