ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut, Adana’daki kamu kurumlarında örgütlü Hükümet yanlısı bir sendikanın lehine yapılan baskı, tehdit ve şantajları Meclis gündemine taşıdı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Hükümet yanlısı sendikaların Adana’da ‘devleti idare eder gibi’ derin yapılanma içine girdiğine, diğer sendikalar üzerinde büyük baskı ve yıldırma politikaları uyguladığına dikkat çekerek, skandal boyut kazanan gelişmeleri Meclis gündemine taşıdı.


ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde,
Adana’daki kamu kurumlarında örgütlü Hükümet yanlısı bir sendikanın lehine yapılan baskı, tehdit ve şantajları Meclis gündemine taşıdı.

BİR YERDE DEĞİL HER YERDE BASKI
Tankut, İl Sağlık Müdürlüğü, Adana Göğüs Hastanesi, 112 Acil Komuta Merkezi, Adana Devlet Hastanesi, Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi, Adana Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bu kuruma bağlı diğer hastane ve sağlık merkezlerinde Hükümete yakın Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalara üye kazandırılması noktasında ciddi baskılar kurulduğuna dikkat çekti. Ayrıca, yerel yönetimlerde, eğitimde, ormancılık ve diğer alanlarındaki kurumlarda da aynı baskıların kaygı verici boyutlara ulaştığına işaret etti.

DEVLETİ SENDİKA MI İDARE EDİYOR?
“taraf”lı sendikal yapılanmanın kamu kurumlarını sevk ve idare eder şekilde derinlik kazandığına da dikkat çeken Tankut, Göğüs Hastanesi’nden somut bir örnek vererek, konumu gereği kanunen yasak olmasına rağmen Memur-Sen’e üye olan İl Sağlık Müdür Yardımcılarından birinin ‘muhakkik’ olarak görevlendirildiği bu hastanede görevi ile çelişen yönlendirmelerde bulunduğu, Memur-Sen’e üye toplamak için baskılar kurduğu, olumsuz rapor düzenleyerek başhekimi ve müdürünü ‘Valilik oluru’ ile görevden uzaklaştırmak gibi bir gücü kullandığına işaret etti.

ABİ DİBO’YU KISKANDIRACAK KURNAZLIK
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Sağlık-Sen’den yana baskı ve dayatmalarla yürütülen uygulamalar çerçevesinde başka somut ama düşündürücü ibretlik hadiselerden biri de şudur: Örneğin aynı hastaneye ‘4B’ konumunda sözleşmeli gelen yeni personele ‘Adınıza kurum kimliği çıkartılacak’ denilerek kayıt formu doldurulduğu, imzalarının alındığı ama aslında doldurulan kayıt forumlarıyla Sağlık-Sen’e üye yapıldıkları ve bunun sonradan aynı personelce fark edildiği de bilinmektedir” görüşüne yer verdi.

BİTARAF OLAN BERTARAF OLUR MODELİ
Tankut “Netice itibarıyla Adana’daki hemen bütün kamuya ait sağlık kurumlarında ‘Bitaraf olan bertaraf olur’ anlayışıyla hareket edildiği, baskıların, tehdit ve şantajların acımasızca devam ettiği, bu durumdan dolayı devletine, milletine hizmet aşkıyla görev yapan bürokratların, personelin yılgınlığa düştüğü, huzurlarının kalmadığı, motivasyonunun ve çalışma barışının bozulduğu, devlete olan güvenin kaybolduğu yönünde ciddi bir endişe ve kaos hakimdir” derken, gündeme gelen skandal boyutlardaki olaylarla ilgili soruşturma açılması çağrısı yaptı.

BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN NE DİYECEK?
Tankut, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:
“Adana’daki kamuya ait sağlık kurumlarında meydana gelen baskı, dayatma, yıldırma ve sindirme gibi antidemokratik olaylardan bilginiz var mıdır? Bilginiz yok ise; olayların araştırılması ve sorumlular hakkında gerekenlerin yapılması hususunda bir girişiminiz olacak mıdır? Memur-Sen’in ve bağlı sendikaların Hükümetinize ve/veya partinize paralel bir sivil örgüt gibi çalışmasını ispat edercesine yapılan bu tür uygulama ve istismarlar doğru bir yaklaşım mıdır? Değilse, bu tür kamu sendikaları arasındaki haksız rekabet ve ayrımcılığın giderilmesi için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir? Memur-Sen ve bağlı sendikalara yönelik kayırmacı, yandaş tutum ve tasarrufların sona erdirilmesi gerektiği hususuna Hükümet olarak katılıyor musunuz?”





,