ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Yılmaz Tankut, “12 Haziran’dan sonra, Adana’yı ve ülkeyi bu hale getirenlerle, zihnini ve bedenini kiraya verenlerle görülecek hesabımız var” dedi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakanın son ziyaretinde Adana’da yine kamu imkanlarının AKP’ye peşkeş çekildiğine dikkat çekti, çarpıcı açıklamalarda bulundu, 13 Haziran’dan itibaren hesap sorulacağını ilan etti.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “12 Haziran’dan sonra, Adana’yı ve ülkeyi bu hale getirenlerle, zihnini ve bedenini kiraya verenlerle görülecek hesabımız var” dedi.

BİR YILLIK HATIRLATMA

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya gelişiyle ilgili kamu imkanlarının AKP’ye peşkeş çekilmesinin siyasi etikle bağdaşmadığını söyleyen Tankut, daha önce belediye otobüslerinde, görevdeki belediye başkanının ilanlarının sırf MHP’li olduğu gerekçesiyle Valilik tarafından seferden alıkonulduğunu hatırlattı.

ŞİMDİ DEĞİŞEN NE OLDU?

Tankut “Şimdi hangi yasa değişti ki aynı otobüsler AKP’nin ilanlarıyla donatıldı. Ne değişti ki aynı otobüsler AKP’nin siyasi çalışmalarına amade edildi? Geçen yıl yapılan yanlış ise dünkü ilanlar neyin nesidir? Geçen yıl yapılan doğru ise aynı otobüsler içindeki yolcularla birlikte neden engellenmişti?” diye sordu.

TEZADIN YANDAŞLARI

Tankut “Dolayısıyla, AKP demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda asla samimi olmadı, olamadı. Burada başta vali olmak üzere kamu yöneticileri de büyük bir yanlışlığın, çirkinliğin, kamu vicdanını yaralayan büyük bir tezadın yandaşı olmuşlardır. Hatta bizzat uygulayıcıları olmuşlardır” ifadesini kullandı.

MHP BASKI KURUNCA…

Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakan Erdoğan ve Bakanların Adana ziyaretlerinde yaptıkları açıklamaların ise doğru ve inandırıcı olmadığını kaydederek “MHP olarak geçen yıl Adana Teknik Üniversitesi için kanun teklifi verdik ama gündeme dahi almadınız. Havacılık Fakültesi önerdik, reddettiniz. Vakıf üniversitesini 4 yıldır sürüncemede bıraktınız. Şimdi kaçacak yer kalmadı; mecburen adım atıyorsunuz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE MECLİSE GELİRSE

Tankut “Ancak biz, AKP gibi yapmayacağız. Meclise ikinci üniversite teklifi AKP’den de gelse destek vereceğiz. Çünkü biz ülkemiz için, Adana’mız için çırpınıyoruz ve samimiyiz ama siz değilsiniz. Siz samimi olsaydınız, hızlı tren projesinde Adana’yı dışlamazdınız. Kamu kurumlarını başka illere taşımazdınız. Adana’yı işsizlikte şampiyon yapmazdınız” şeklinde konuştu.

ÖNCE BU HESABI VERİN

Tankut “Şimdi özel sektörde birkaç tesisin açılışını yaparak, bir parmak bal sürerek Adana’ya vurduğunuz darbeyi unutturamazsınız. Siz önce 2002’de kamu yatırımlarında 3. Sırada olan Adana’nın neden 36. Sıraya indirildiğinin, on binlerce hemşehrimizin çalıştığı fabrikaların neden kapatıldığının, neden satıldığının hesabını verin. Ulaştırma Bakanı, bizim ikazlarımızı doğruladı ve ‘Adana Havaalanının akıbeti belli değil’ dedi. Seçilmiş belediye başkanı yargı kararı olmaksızın bir yıldır görevinden uzakta ama yargı kararıyla ceza alanlar görevinin başında. Siz önce Adana’ya indirdiğiniz darbelerin, reva gördüğünüz adaletsizliklerin hesabını verin” çağrısı yaptı.

HESABA GÜNLER KALDI

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Milliyetçi Hareket 12 Haziran’da demokrasi sandığından en güçlü şekilde çıkacak; ülkeyi ve Adana’yı bu hale getirenlerle, kendisine ihanet edenlerle, zihnini ve bedenini kiraya verenlerle, devletin değil de Hükümetin memuru olmayı tercih edenlerle, hizmete susamış milletimizin sinesini atış poligonu olarak kullananlarla hem yerel bazda hem de genel manada hesaplaşacaktır.” dedi.


,