ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP’nin verdiği destekle Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi hayalden gerçeğe dönüştü.


MHP’nin yıllardır uğraş verdiği Adana’ya ikinci devlet üniversitesi, AKP’nin tasarı halinde seçimlere iki ay kala Meclis gündemine getirmesi ile kanunlaştı.

ADANA – Adana’nın yıllardır beklediği ikinci devlet üniversitesi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Meclis’te verdiği destekle gerçek oldu.

ÜÇ MHP’Lİ VEKİL KONUŞTU

Adana’da Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması hakkındaki kanun tasarısı, MHP’nin sağladığı destekle kabul edildi. Meclis’te söz alan MHP Adana Milletvekilleri Yılmaz Tankut, Kürşat Atılgan ve uzun yıllar Adana’da görev yapan Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, AKP’nin son 8.5 yılda bu kente yönelik negatif ayrımcılık politikasına tepki gösterdiler ve “Neden şimdi?” şeklinde anlamlı bir göndermede bulundular.

YILMAZ TANKUT

Yılmaz Tankut, yedi ile yedi devlet üniversitesi kurulurken Adana’nın unutulduğunu ayrıca, geçen yıl kendisinin hazırladığı ve MHP grubunun verdiği Adana Teknik Üniversitesi’nin kurulması yönündeki kanun teklifinin ise AKP’nin karşı oyları sonucu gündeme dahi alınmadığını hatırlattı.

AKP KÖŞEYE SIKIŞINCA…

Şimdi isim değişikliği yapılarak AKP’nin getirdiği tasarının, kendisinin hazırladığı teklifle birleştirme gibi bir nezaketin dahi gösterilmediğini belirten Tankut,

“Şimdi AKP köşeye sıkıştı 9 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti, nihayet seçimlere 2 ay kala Adana’yı hatırlamış oldu. Ama biz, AKP gibi yapmayacağız; ülkemiz için evet diyeceğiz. Adana’mız için evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.

KÜRŞAT ATILGAN

MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan da,

“Peki tam seçime giderken 9 yıldır Adana halkını cezalandıran AKP ne oldu da Adana ‘a 2. üniversite kurulmasına dönük bu teklifi getirdi. Gerçeğine bakarsanız yıllar önce gelmesi gereken bu kanun teklifi aslında Adana’nın ihmal edildiğinin en büyük delilidir” ifadesini kullandı.

NEREDEN NEREYE?...

Kendisinin geçtiğimiz aylarda Adana Havacılık Fakültesi’nin Adana’da kurulması için önerge verdiğini ama AKP’nin kabul etmediğini hatırlatan Atılgan, “AKP grubu olarak sizler Adana’yı sistematik olarak cezalandırıyorsunuz. İşte size delil:

Adana 2003’te kamu yatırımlarında 3. sırada iken 2010’da 36. sıraya geriledi. AKP iktidarını bir kez daha uyarıyorum; Adana’ya ve Adanalıya baskı ve zulüm yapmaktan vazgeçin” dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada, tasarı MHP’nin de verdiği destekle kanunlaşmış oldu ve Adana’ya ikinci üniversitenin yolu açıldı.


,