ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana’da öne çıkan iki sorun ve sıkıntıyı Meclis gündemine taşıdı.


--MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana’da öne çıkan iki sorun ve sıkıntıyı Meclis gündemine taşıdı.

--Tankut, 1998 depreminde mağdur olan konut sahiplerine yapılan nakdi yardımların faiziyle birlikte geri istendiği yönündeki şikayetler ile aşırı yağmurların ekili arazilerdeki olumsuz etkilerini Meclis gündemine taşıdı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana’da aşırı yağışlar nedeniyle çiftçilerin yaşadığı sorunlar ile 1998 depreminde vatandaşlara yapılan nakdi yardımların geri istenmesiyle ortaya çıkan sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.
Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle verdiği önergede, son dönemlerde aşırı yağışlar nedeniyle Adana merkez ve diğer ilçelerde tarım alanlarının olumsuz etkilere maruz kaldığını anlattı.

İLÇELERDE MADDİ ZARAR BÜYÜK
Tankut, “Şiddetli yağmurların, drenaj kalanlarının eksikliğinin ve ya da bu kanalların küçük olmasının da etkisiyle taşkınlara neden olduğu, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, Ceyhan, Karataş, Yumurtalık, İmamoğlu, Kozan gibi ilçeler başta olmak üzere ekili arazilerde önemli zararlara yol açtığı ifade edilmektedir. Ceyhan’da sadece bir çiftçimiz, 150–200 bin lira arasında maddi kayba uğradığını beyan etmiştir. Bir başka köylümüz ise, DSİ’ye ait drenaj kanallarının Ceyhan Nehrine akıtılması gerektiğini aksi halde bu sorunların her yıl devam edeceğini bildirmiştir” dedi.

İKİ BAKAN’DAN AÇIKLAMA İSTEDİ
Tankut, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’in yanıtlaması talebiyle verdiği ikinci önergede ise, Adana’da 1998 yılında meydana gelen şiddetli depremde 150’ye yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini, iki bine yakın vatandaşın ise yaralandığını, binlerce konutun oturulamaz hale geldiğini, devletin felakette hasar gören konut sahiplerine değişik tutarlarda maddi yardımda bulunduğunu hatırlatarak “Şimdi ise yapılan yardımların vatandaşlarımızdan geri talep edildiğ, hatta üzerine ayrıca faiz ilave edildiği bildirilmektedir” ifadesini kullandı. Tankut, çözüm amacıyla her iki sorun ve soruna ilişkin şikayetlere cevap arayarak, Bakan Mehmet Mehdi Eker ile Bakan Mustafa Demir’den açıklama istedi.


,