ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Yılmaz Tankut, AKP hükümeti üyelerinin, Türkçenin dünya dili olma konusundaki beyanlarında samimi olmadığını söyledi.

AKP sosyal adalette garip gurebaya başka, kendilerine başka standart getirmiştir. ‘Hepimizin sonunda gideceği yer 2 metrelik mezar değil mi?’ diyen Başbakanın geçim standardı 1 gemicik, 6–7 tane havuzlu villa, sayısız menkul, banka hesabı, altın ve gayrimenkuldür.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut:
--İçerisinde başta Türkiye ve diğer Türk cumhuriyetlerinin yer aldığı bir kuruluşta resmi dilin sadece Arapça, İngilizce ve Fransızca olarak tespit ve kabul edilmesi ülkemiz açısından bir skandaldır.

--AKP sosyal adalette garip gurebaya başka, kendilerine başka standart getirmiştir. ‘Hepimizin sonunda gideceği yer 2 metrelik mezar değil mi?’ diyen Başbakanın geçim standardı 1 gemicik, 6–7 tane havuzlu villa, sayısız menkul, banka hesabı, altın ve gayrimenkuldür.


ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, AKP hükümeti üyelerinin, Türkçenin dünya dili olma konusundaki beyanlarında samimi olmadığını söyledi.

DİLDE FİKİRDE İŞTE BİRLİK
Tankut, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Tüzüğünün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı hakkında Meclis kürsüsünde Partisinin görüşlerini açıkladı. Enstitünün statüsünün ilk olarak 1985 yılında tasarlandığını, statüye ilk olarak 1999 yılında Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin imza koyduğunu hatırlatan Tankut, üye ülkeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önemine değindi.

Özellikle Türk dünyasının bütünleşmesi gerektiğine vurgu yapan Tankut “Kırımlı aydın Gaspıralı İsmail’in dünyanın değişik coğrafyalarında bulunan Türk Milletinin tek vücut olması özlemiyle ifade ettiği ‘Dilde, fikirde, işte birlik’, en büyük emelimizdir.” diye konuştu.

BU BİR SKANDALDIR
Türkçenin ise Enstitünün resmi dilleri dışında tutulmasına sert tepki veren Yılmaz Tankut
“İçerisinde başta Türkiye ve diğer Türk cumhuriyetlerinin yer aldığı bir kuruluşta resmi dilin sadece Arapça, İngilizce ve Fransızca olarak tespit ve kabul edilmesi ülkemiz açısından bir skandaldır. Enstitünün ilk üç yıllık faaliyet masrafının Türkiye’ye yüklenmesi, merkezin İstanbul olarak belirlenmesi bir pazarlık sonucu ise, Türkçenin resmi diller dışında tutulması da mı, aynı pazarlığın sonucudur? Bu tasarruf, Türkçenin dünya dili olma konusundaki beyanlarınızda samimi olmadığınızın ispatı mahiyetindedir. Eğer ülkemizin menfaatini düşünüyorsanız, Türkçenin dünya dili olması konusunda samimi iseniz, işte size fırsat. Bu yanlışı düzeltin” çağrısında bulundu.

BUNLAR DA AKP’NİN STANDARTLARI
Dışarıda standart arayan Hükümetin içeride aksi bir uygulama içinde olduğunu söyleyen Tankut
“AKP sosyal adalette garip gurebaya başka, kendilerine başka standart getirmiştir. ‘Hepimizin sonunda gideceği yer 2 metrelik mezar değil mi?’ diyen Başbakanın geçim standardı 1 gemicik, 6–7 tane havuzlu villa, sayısız menkul, banka hesabı, altın ve gayrimenkuldür. Vatanı için toprağa düşmüş yiğitlere ‘Kelle’ diyen, ama onları katledenlere ‘sayın’ diyen, eşkıyaya engin hoşgörüyü, şehit babasına ve işçilere copu ve buzlu suyu reva gören bu hükümetin şehitlere başka, hak arayan işçilere başka, bölücü hainlere başka standardı vardır.” dedi. Tankut ayrıca, Deniz Feneri e.V sanıklarını koruyan hükümetin generallere, akademisyenlere tam tersi bir standart uyguladığını, yolsuzluğa karışan AKP’li belediye başkanlarına başka diğerlerine başka standart getirdiğini kaydetti.


,