ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 AKP TARIMI BİTİRDİ.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, "Mevcut et fiyatlarını, spekülatif fiyat artışı olarak değerlendirmek kadar yanlış bir yaklaşım olamaz. Dün taşı sıksa suyunu çıkaran Türk çiftçisi, bugün biçtiğini yeniden ekemez, ektiğini biçemez, Coni'yle, Hans'la, Abraham'la güreş tutamaz hale getirilmiştir" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yakın tarihe kadar Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten yedi ülkeden biri iken yanlış politikalar yüzünden dışarıya mahkum hale geldiğini söyledi.

Tankut, bu konuda hükümeti bir çok kez uyardıklarını, son olarak Mecliste kabul edilen Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında da partisi adına yaptığı konuşmada ikaz ettiklerini ama yanlışta ısrarın sürdürüldüğünü kaydetti.

ET FİYATI ARTIŞI
Et fiyatında Hükümetin yanlış tespitler yaptığını söyleyen Tankut, "Fiyat artışında asıl sebebin arz dengesinde aranması gerekmektedir. 1980'de, Türkiye'nin nüfusu yaklaşık 45 milyon iken, hayvan varlığı 83 milyon 557 bin baş idi. 2009'da nüfus 72 milyon 561 bin olmuş, hayvan varlığı 41 milyon 512 bin başa inmiştir. Yani nüfus iki katına yaklaşırken, hayvan sayısı yüzde 50 azalırsa, tabi ki et 30 lira olacak ve Türkiye et ithal etmek zorunda kalacaktır. Muhafaza ve stok şartlarının zorluğu nedeniyle, fiyatı üzerinde spekülasyon yapılabilecek en son ürün ettir. Dolayısıyla mevcut et fiyatlarını, spekülatif fiyat artışı olarak değerlendirmek kadar yanlış bir yaklaşım olamaz." dedi.

TARIM ÜRÜNLERİ
Tarım ürünlerinde de ülkenin dışarıya bağımlı hale getirildiğini söyleyen Tankut, " Dün tüketimi artırmak için TRT'de yemek tarifi yapılan mercimeği bugün ithal ediyoruz. Pirinci, mısırı, susamı, arpayı, baklayı, buğdayı dışarıdan alıyoruz. Dünyanın en büyük yedinci pamuk ihracatçısıydık, bugün en büyük üçüncü pamuk ithalatçısıyız. 8 yıl önce 2.5 kilo buğdayla 1 litre mazot alabilen çiftçi bugünkü fiyatla 6-7 kilo buğday satmak zorunda kalmıştır.

Başta Çukurova çiftçisi olmak üzere bütün üreticilerimiz büyük bir sıkıntı ve çaresizlik içerisindedir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'muzda hayvancılık tamamen bitmiş ve bölge insanımız adeta bölücü hainlerin ve AKP yandaşlarının insafına terk edilmiştir" diye konuştu.

TAŞI SIKAN ÇİFTÇİ
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut "Geniş verimli topraklarımız, elverişli iklimimiz, gelişmiş teknolojimiz, hepsinden önemlisi çalışkan üreticilerimiz var amma son yıllarda izlenen politikalar Türkiye'yi bu alanda kendi kendine yeten ülke olmaktan çıkarmıştır.

Yem, mazot, gübre ve tohum fiyatlarıyla çiftçimiz, ithal ürünlere karşı çaresiz kalmıştır. Dün taşı sıksa suyunu çıkaran Türk çiftçisi, bugün biçtiğini yeniden ekemez, ektiğini biçemez, Coni'yle, Hans'la, Abraham'la güreş tutamaz hale getirilmiştir. O bakımdan hükümet tarım ve hayvancılık politikasını yeniden gözden geçirmelidir." çağrısı yaptı.


,