ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP referandum için harekete geçti!

MHP Adana teşkilatı, referandumda “hayır” oyu verilmesine yönelik çalışmasını Milli Mücadelenin ilk başladığı yer olan Pozantı ilçesinde başlattı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana teşkilatı, Anayasa değişikliğine ilişkin 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda “Hayır” oyu verilmesi gerektiği yönündeki ilk çağrısını, Milli Mücadelenin ilk başladığı yer olarak bilinen Pozantı’da yaptı.

8 YILIN ÖZETİ
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İl Başkanı Ahmet Erdoğan’la birlikte Pozantı’yı ve bazı köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde referandumda neden ‘hayır’ oyu verilmesinin gerekçeleri anlatıldı. Tankut, AKP’nin yaklaşık 8 yıldır iktidarda olduğunu, ülkenin işsizlik, yokluk, yolsuzluk, hukuksuzluk ve bölücü terör batağına sokulduğunu, dış siyasette ise ülkenin itibarının korunamadığını dile getirdi.

DERTLERİ ÖCALAN
MHP İlçe Başkanlığı’nda konuşan Tankut, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun ise halkın ve ülkenin gerçek gündemiyle ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Anayasa değişikliği ile asıl amaçları, gündemi değiştirmek, ihanet açılımını yasal zemine oturtmak, Öcalan’ı tıpkı Mandela gibi serbest bıraktırıp Meclis’e sokmak, içerideki bölücü yapıya, dışarıda küresel güçlere verdikleri sözü daha rahat yerine getirmek ve hesap vermekten kurtulmaktır” dedi.

ÜLKE KAN KAYBEDİYOR
Kamışlı köyünde de konuşan Tankut, “Türkiye her alanda kan kaybediyor. Bu mesele varlık meselesi haline gelmiştir ve sadece MHP’nin değil, bütün toplumun meselesidir. Bu zilletten, bu beladan kurtulmanın en kolay yolu, 12 Eylül’deki demokratik tercihle olacaktır. Eğer, pahalılıktan, yoksulluktan, yokluktan, yolsuzluklardan, adaletsizliklerden ve hepsinden önemlisi bölücü terör belasından memnunsanız evet deyin. Ama memnun değilseniz hayır demek lazım” diye konuştu.

HAYIR OYU ÇIKARSA…
Fındıklı, Aşcıbekirli, Dağdibi köylerinde de Tankut şunları söyledi:
“Bu bir genel seçim provasıdır. Eğer referandumdan hayır çıkarsa AKP iktidarı güvenoyunu kaybetmiş olacak ve mecburen seçime gitmek zorunda kalacak. Gitmezse ülkeyi yönetemez. Ama evet çıkarsa, 8 yılda yaptıklarının çok daha fazlasını yapacak, milletin burnundan fitil fitil getirecektir. Yolsuzluklar, hortumlar, hukuksuzluklar, baskılar, dayatmalar, talan ve ülke kaynaklarını peşkeşler artacaktır.”

MHP’NİN ÖNCELİĞİ
Tankut, “Bizim önceliğimiz, akan kanı durdurmak, canilere gereken dersi vermek, devletin otoritesini yeniden sağlamaktır. Ondan sonra açlık, yokluk, yoksulluk, işsizlikle mücadele etmektir. Bu kangren olmuş yaraya bir neşter atmak lazım. O yaraya neşter atacak operasyonun siyasi zemindeki yegana adresi de MHP’dir. Pozantı, milli mücadelenin ilk başladığı yer. Bu manada inşallah, milli birliğimizi bozmak isteyenlere inat, gayri milli zihniyete inat MHP’nin önderliğinde milletimiz yeniden ayağa kalkacaktır” dedi.

BDP GÖBEK ATIYOR
İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise, bir vatandaşın “BDP referanduma neden hayır diyor” sorusu üzerine şunları söyledi:
“Onlar hayır demiyor, boykot ediyor. Aslında onlar sevinçten göbek atıyorlar. Kendileri iktidar olsaydı PKK’ya bu kadar iyilik yapamazdı. Boykot etmelerinin sebebi şu: Onlar Başbakana; ‘kürtçeyi serbest bıraktın, kürtçe okullar, üniversiteler açtın. Buraya kadar geldin. Olmuş olacak, İmralı sakinini de Anayasa paketiyle serbest bırakalım’ diyorlar. Başbakan da şimdilik halkın tepkisinden çekiniyor. ‘Milletvekillerimiz kazma kürekle kovalanır. Bu milleti zaten 8 senedir uyutuyorum. Biraz daha uyutalım. 12 Eylül referandumunu da geçirelim. Nasıl olsa Anayasa Mahkemesini ele geçireceğiz. Öcalan’ı bir çırpıda çıkartır BDP’nin başına geçiririm’ diyor. Anlaşmazlıklarının sebebi bu”

TÜRKLÜK VE İSLAM
AKP’nin Müslümanlara yönelik katliamlarda ortaya koyduğu tepkinin samimi olmadığını da anlatan Erdoğan, “Bunun en somut örneği, bir milyon insanın katledildiği Irak’ta yürütülen BOP’nin eşbaşkanının Tayyip Erdoğan olmasıdır. Biz ise, Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur diyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, bir Müslümanın tırnağına zarar gelse bizim içimiz yanar. Biz boş tahtaya da bağırmayız. İsrail’e, ABD’ye, AB’ye kükreyip ondan sonra da onlardan randevu almak için yalvarmayız. MHP eğer yumruğunu masaya vurursa o masayı kırar” dedi.

Gezilerde hazır bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İl Genel Meclis üyesi Faruk Kuş da, yapılan hizmetleri anlattılar, sorunları not aldılar.


,