ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut, başta MHP olmak üzere muhalefete ya hiç yer vermeyen yada çok az veren TRT’nin yanlı tutumu Meclis gündemine taşındı.


Halkın mutabakatının henüz sağlanmadığı bir konuda özel söyleşi programlarında ve haber bültenlerinde istisnasız AKP hükümetinin sesi gibi davranan ama başta MHP olmak üzere muhalefete ya hiç yer vermeyen yada çok az veren TRT’nin yanlı tutumu Meclis gündemine taşındı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, TRT’den sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “MHP haberlerinin verilmemesi konusunda sözlü veya yazılı bir talimatınız olmuş mudur? Olmadı ise bu haberleri yayınlamayan editör veya haber müdürü hakkında bir soruşturma açtıracak mısınız?” diye sordu.



ADANA – Halk oylamasına sunulacak Anayasa değişikliğine ilişkin iktidar lehine yanlı yayınları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) bile sonunda uyarmak zorunda kaldığı TRT’ye Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de tepki gösterdi.

AKP’NİN SESİ GİBİ
Halkın mutabakatının henüz sağlanmadığı bir konuda dahi yaptığı özel söyleşi programlarında istisnasız AKP hükümetinin sesi gibi davranan TRT’nin, haber bültenlerinde de tarafsızlığını tamamen yitirmesi üzerine MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, TRT’den Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İŞTE SOMUT ÖRNEK
Tankut, somut bir örnek vererek “Özellikle haber bültenlerinde öne çıkan 17 Temmuz 2010 Cumartesi gece 24.00 haberlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MHP'ye çatmış ve uzun uzun haberleri verilmiştir. Daha sonra ise CHP liderinin Bursa miting haberi verilmiştir. Ama MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Kastamonu ve ilçelerinde faaliyetlerde bulunduğu halde hiç bir haber verilmemiştir” dedi.

TRT’NİN KRİTERİ NEDİR?
“MHP haberlerinin verilmemesi konusunda sözlü veya yazılı bir talimatınız olmuş mudur? Olmadı ise bu haberleri yayınlamayan editör veya haber müdürü hakkında bir soruşturma açtıracak mısınız? Haberlerin yayınlanma kriterleri nelerdir? Bu kriterler nasıl belirlenmiştir? Bu kriterlere uyulmaması sonucunda ceza almış yönetici bulunmakta mıdır? Siyasi parti çalışmalarına muhabir ve kameraman gönderme kriterleri ile benzer çalışmalara canlı yayın aracı gönderme kriterleri nelerdir?” sorularına cevap istedi.


,