ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, KPSS sınav sonucu üzerindeki kuşkuları Meclis gündemine taşıdı. Tankut ÖSYM’nin tüm yönleriyle sorgulanması gerektiğini söyledi.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) kopya çekildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

ŞÜPHELER ARTIYOR
Tankut, Başbakan Tayip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 500 den fazla kişinin eğitim bilimleri sınavından 120 soruda 120 doğru yapmasının haklı olarak kuşkuya neden olduğunu hatırlatarak “Soruların bir merkez tarafından, bazı kişi veya dershanelere el altından dağıtıldığı konusunda vatandaşlarda şüpheler artmış durumdadır” dedi.

ÖSYM SORGULANMALI
Tankut, “Ayrıca çok sayıda sınava giren kişi, netlerinin yanlış hesaplandığını ve puanlarının beklediklerinden daha düşük geldiğini öne sürmektedirler. Bu ve benzeri sorunlar yüzünden ülkemizin en güvenilir kurumu olması gereken ÖSYM hakkında olumsuz görüşler giderek artmaktadır. Bu yaşananlar ÖSYM’nin tüm yönleriyle sorgulanması ve incelenmesi gerekliliğini göstermektedir” ifadesini kullandı.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Erdoğan’a
“Vatandaşlar ve sınava katılan kişiler tarafından bildirilen iddialar hakkında bilginiz var mıdır? Varsa bu konuda bir araştırma veya soruşturma açtırdınız mı? Eğitim bilimleri sorularının tamamını doğru cevaplayan kişi sayısı nedir? Bu kişilerin illere göre dağılımı nedir? Bu kişilerden hangileri daha önce aynı sınava girmişlerdir ve bu sınavlardan kaç net soru cevaplamışlardır?” sorularını yöneltti.

100-119 PUAN ALANLAR
Tankut devamla “Benzer şekilde eğitim bilimleri sorularını 100–119 arasında doğru cevaplayan kişi sayısı nedir? Bu kişilerin illere göre dağılımı nedir? Bu kişilerden hangileri daha önce aynı sınava girmişlerdir ve bu sınavlardan kaç net soru cevaplamışlardır? Bu sınavlara ait sorular nasıl, nerede ve kimler tarafından hazırlanmaktadır? Bu soruları hazırlayan kişilerin bilerek ve bilmeyerek bu soruları birileri ile paylaşıp-paylaşmadığını nasıl kontrol edilmektedir? Bu konuda ne gibi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bu iddialarla ilgili hakkında soruşturma açılmış ve ceza almış ilgililer var mıdır?” dedi.



,