ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, THY’ndaki tenkisatı Meclis gündemine taşıdı.


-- Bu uygulama, THY’nın kriz dönemlerinde maaşlarından feragatta bulunan işçilerimize karşı yapılmış ihanettir.
-- Bir taraftan Türkiye’nin krizden çıktığı, büyüme rekorları kırdığı savunulurken diğer yandan tam da bayram arifesinde yapılan bu tasarruf, sosyal devlet anlayışı ile örtüşmemiştir.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana’dan şimdiye kadar 12, yurt genelinde ise sayısı 200’e ulaşan Türk Hava Yolları’ndan çıkartılan işçilerle ilgili tenkisatı “Bu uygulama, THY’nın kriz dönemlerinde maaşlarından feragatta bulunan işçilerimize karşı yapılmış ihanettir” şeklinde değerlendirdi.

HANİ KRİZDEN ÇIKMIŞTIK!...
Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde,
THY’de gerçekleştirilen tenkisatı Meclis’e taşıdı. Adana Havaalanı’nda işten çıkartılan bir grup işçinin isyanını ilettiği Tankut, “Bir taraftan Türkiye’nin krizden çıktığı, büyüme rekorları kırdığı savunulurken diğer yandan tam da bayram arifesinde yapılan bu tasarruf, sosyal devlet anlayışı ile örtüşmemiştir” tespitini dile getirdi.

SÖZLEŞME HAVADA KALDI
Tankut, “Sendika üyesi personelin; çalıştığı işyerinin kısmen veya tamamen kapanması halinde veya işyerinin başka bir işverene devredilmesi halinde, işveren, işçiyi işletmenin başka bir işyeri veya bölümlerinde istihdam eder” şeklindeki sözleşmeyi hatırlattıkta sonra “Bu maddeye ne yazık ki sadık kalınmamıştır. Üstelik, yer hizmetlerinin devredildiği şirket de, yine THY’nın yüzde 50 ortağı bulunduğu, THY Yönetim Kurulu Başkanı’nın yine Yönetim Kurulu Başkanı olduğu,THY’nın bir çok Yönetim Kurulu Üyelerinin de aynı görevini sürdürdüğü TGS firmasıdır. Dolayısıyla işveren kısmen değişmiştir. Yöneticileri ise hemen hemen aynıdır” dedi.

“SÖZÜMÜZ NAMUSUMUZDUR”
Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “8 Mayıs 2010 tarihli sözleşmenin imza töreninde THY Genel Müdürü Temel Kotil’in ‘Altına attığımız her imza, verdiğimiz her söz bizim namusumuzdur’ sözüne rağmen ortada hiçbir söz kalmamıştır. Öte taraftan işten atılan arkadaşlarımızın önemli iddiası dikkate değerdir. Bu tenkisatın aslında, 2011 seçim sürecinde yandaşlara yer açma operasyonu olduğu öne sürülmektedir. Netice itibarıyla, her haliyle kanunsuzluk, adaletsizlik, vicdansızlık olarak kabul gören bu karardan bir an önce vazgeçilmesi gerekmektedir” çağrısında bulundu.


,