ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut, İş-Kur ve Çıraklık Eğitim Merkezi’ndeki uygulamalardan kaynaklı bazı sorunları Meclise taşıdı.


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İş-Kur ve Çıraklık Eğitim Merkezi’ndeki uygulamalardan kaynaklı bazı sorunları Meclise taşıdı.

Tankut, meslek öğrenmek için İş-Kur’un kurslarına katılanlar adına yatırılan sigorta primlerinin sadece mesleki hastalık ve kazalarla sınırlı kaldığına dikkat çekti.

Tankut, Çıraklık Eğitim Merkezleri’nde görevli eğitmenlerin sigorta primlerinin ise eksik yatırılmasının sıkıntılara neden olduğunu bildirdi.


ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, İş-Kur’un organize ettiği kurslara katılanlar ile Halk Eğitim Merkezleri’ndeki eğitmenlerin sosyal güvenlik sorunlarını iki ayrı önergeyle Meclis gündemine taşıdı.

BAKAN ÖMER DİNÇER’E SORDU
Tankut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Türkiye İş-Kurumu’nun zaman zaman düzenlediği ve bir kısmı ‘iş garantili’ olan kursa katılan vatandaşlar adına yatırılan sigorta primlerinin sadece iş kazası ve mesleki hastalıkları kapsadığını kaydetti.

HİZMETLERDEN YARARLANAMIYOR
Milletvekili Yılmaz Tankut, bu uygulamayla kursiyerin kendisinin ve ailesinin normal sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısına ise sayılmadığına dikkat çekip, yaşanan ve gelecekte yaşanması kesin olan mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini bildirdi.

EMEK VE ZAMAN ZİYAN OLUYOR
Tankut “Diğer taraftan, iş bulabilme hayali ile İş-Kur’a müracaat ederek bir meslek sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın pek çoğunun iş bulamadığı da bir vakıadır. Böylece, hem devletimizin kaynakları ve zamanı, hem de vatandaşlarımızın emek ve zamanı ziyan olmakta, kursun amacına ulaşmadığı durumlarda ise, devletimize olan güven zedelenmektedir” dedi.

ÇIRAKLIK EĞİTİM’DEKİ SORUNLAR
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Çıraklık Eğitim Merkezleri’nde öğreticilik yapan hocaların sigorta primlerinin bazen 30 gün üzerinden bazen de eksik olarak ödendiğine dikkat çekerek, bu konudaki spekülasyonların giderilmesi gerektiğini kaydetti.


,