ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut, fiyatıyla satın alınamaz hale gelen kırmızı et ve kurbanlık sorununun ulusal bir krize dönüştüğünü söyledi.


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, fiyatıyla satın alınamaz hale gelen kırmızı et ve kurbanlık sorununun ulusal bir krize dönüştüğünü söyledi.

-- Bırakınız yoksul olanı, normal bir gelire sahip olan vatandaşlarımız için de artık kurban kesmek bir hayal olmuştur.
-- Halkımızın, tıpkı kırmızı ette olduğu gibi süt ve süt ürünlerine de giderek uzaklaşması, çok ciddi toplumsal beslenme sorununu beraberinde getirecektir.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, kurban kesiminin normal gelire sahip vatandaşlar için dahi hayal haline geldiğini belirterek Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Ulusal boyutta bir krize dönüşen sorunun köklü çözümü için ne gibi önlem ve çalışmalar gerçekleştirilecektir?” sorusunu yöneltti.

KRİZ BİLE BİLE GELDİ
Tankut, Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde “Son sekiz yıldır izlenen yanlış hayvancılık politikaları nedeniyle hayvancılık bitme noktasına gelmiş bulunmaktadır. Nüfus fazlalaşırken hayvan varlığında ciddi düşüşler yaşanmış, bunun bilinmesine rağmen her hangi bir önlem alınmamıştır.” dedi.

VATANDAŞ ETE HASRET
Tankut “ Netice itibarıyla gelinen noktada, kırmızı etin kilosu 30 lirayı aşmış, özellikle yoksul vatandaşlarımız kırmızı ete hasret hale gelmiştir. Yıllardır Kurban Bayramlarında kırmızı et hasretini gideren garip-gureba vatandaşımızın elinden bu yıl o imkan da maalesef alınmıştır. Bırakınız yoksul olanı, normal bir gelire sahip olan vatandaşlarımız için de artık kurban kesmek bir hayal olmuştur. Görünen o ki, kurbanlıkların ithalat yoluyla karşılanması düşüncesi de soruna çare olmayacaktır.” ifadesini kullandı.

ET VE ŞİMDİ DE SÜT KRİZİ
Yılmaz Tankut “Şimdi de süt üretiminin yetersiz hale geldiği gündeme gelmiştir. Halkımızın, tıpkı kırmızı ette olduğu gibi süt ve süt ürünlerine de giderek uzaklaşması, çok ciddi toplumsal beslenme sorununu beraberinde getirecektir. Önemli besin kaynaklarının eksikliği, başta çocuklar ve gençler olmak üzere hemen bütün toplum için çeşitli sağlık sorunlarına yol açacaktır” tespitini dile getirdi.
KREDİLER ÇARE DEĞİL
Milletvekili Tankut “İthalat yoluna gidilerek et üretimindeki açığın giderilemeyeceği görülmüştür. 1 Ağustos 2010 tarihinde uygulamaya konulan 7 yıl vadeli bir kısmı faizsiz hayvancılık kredisinin ise çare olmadığı kesindir. Çünkü verilen krediler ipotek karşılığında olup, krediyi alabilecek üretici sayısı çok sınırlıdır. Kredi şartlarının daha esnek hale getirilmesi bu manada ilk akla gelen bir tedbir olabilir” dedi.

ULUSAL BİR GÖREV OLDU
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Netice itibarıyla hayvancılık politikalarının yeniden ama süratle gözden geçirilmesi, yapılan yanlışların tespiti ve gerekli önlemlerin alınması çok önemli ulusal bir görev halini almıştır” çağrısı yaparken “Ulusal boyutta bir krize dönüşen sorunun köklü çözümü için ne gibi önlem ve çalışmalar gerçekleştirilecektir?” diye sordu.



,