ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 AKP iki dünyada da hesaptan kurtulamaz

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “Bizim inancımıza göre, devletin malına yani beytülmale ziyan verenlerin, ona halel getirenlerin her iki cihanda da iflah olması elbette ki mümkün değildir” dedi.

MECLİS, AKP GENEL MERKEZİ YAPILDI

Sayıştay Kanunu’nun değişikliğine ilişkin MHP’nin verdiği önerge üzerine Mecliste söz alan Tankut, Mecliste sandalye sayısının çokluğuna güvenen siyasal iktidarın, muhalefetin hiçbir teklifini kabul etmediğini, talan ve soygunun önünü açacak, koruyup kollayacak çalışmalarla Meclisi adeta AKP’nin genel merkezi haline getirdiğini söyledi.

SIRA SAYIŞTAY’A GELDİ

Tankut, Sayıştay’la ilgili düzenlemeyi ise “Kamunun bütün kurumlarının gelir ve giderlerini denetleyen böylesine önemli bir kuruluş, ne yazık ki AKP'nin gizli emelleri doğrultusunda diğer devlet kurumlarında da olduğu gibi siyasallaştırılmaktadır” ifadesiyle değerlendirdi. Hükümetin en önemli çalışma alanlarından birinin ülkenin kurumlarının satılması olduğunun altını çizen Tankut, şunları ifade etti:

BEYTÜLMALA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

“Bugün sadece ve sadece siyasi ikbal ve iktidarları için, bu milletin yıllardan beri dişinden, tırnağından keserek meydana getirdiği cumhuriyet Türkiye’sinin devasa ekonomik ve stratejik varlıklarını, yani beytülmali kendi yakınlarına, yabancılara, dolayısıyla ehlisalibe peşkeş çeken AKP, elbette ki ne yaparsa yapsın, hem bu dünyada hem de öbür dünyada bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir. Bizim inancımıza göre, devletin malına yani beytülmale ziyan verenlerin, ona halel getirenlerin her iki cihanda da iflah olması elbette ki mümkün değildir” diye konuştu.

BUNUN AFFEDİLECEK YANI YOK

Tankut, devamla “Başta Telekom, Tekel, Tüpraş olmak üzere limanlarımızı, madenlerimizi, enerji ve sanayi tesislerimizi, şeker, kâğıt ve sigara fabrikalarımızı, bankalarımızı, verimli tarım arazilerimizi ve saymakla bitiremeyeceğimiz varlıklarımızı özelleştirme maskesiyle haraç mezat satan ve buna göz yumanların affedilmesi tabiidir ki imkânsızdır” şeklinde konuştu.

AKP’Lİ ÇALIŞKAN’IN SÖZLERİ

Hükümetin sözlerine artık asla güven kalmadığını söyleyen, bununla ilgili somut olarak TEKEL’in satılması sürecinden örnekler veren Tankut, AKP Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan’ın Şubat 2006’da Adana’da TEKEL Sigara Fabrikası’nı ziyaretinde, Başbakan’ın Maliye Bakanı’na talimat verdiğini aktardıktan sonra “Adana TEKEL kapatılmayacak. Tekel yeniden üretime geçecek ve burada makineleri hep birlikte çalıştıracağız." sözünü hatırlattı.

DENGİR MEHMET FIRAT’IN SÖZLERİ

Tankut, bir başka örneği ise AKP Adana Milletvekili Dengir Mehmet Fırat üzerinden anımsatarak, Fırat’ın 6 Temmuz 2009 tarihinde Adıyaman Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı “Biz Hükûmet olarak hiçbir zaman hiçbir çalışanımızı mağdur etmedik ve bundan sonra da etmeyeceğiz. TEKEL çalışanları havuza alınacaktır. Bu olayı kimse 4/C ile karıştırmasın. O, bir dönem bazı mağdur olan vatandaşlarımız için çıkarıldı” şeklindeki sözlerini gündeme getirdi.

AKP VERDİĞİ SÖZÜ TUTAMAMIŞTIR

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Değerli arkadaşlar, benzer sözleri TEKEL sigara yaprak tütün işletmelerinin bulunduğu diğer illerimizde, Adalet ve Kalkınma Partisine mensup arkadaşlarımız da söylemişlerdir. Fakat ne acıdır ki, verilen bütün bu sözler tutulmamış ve hak arayan işçilerimiz ne yazık ki, acımasızca mağdur edilmiştir. Netice olarak, kendi vatandaşına verdiği sözü tutmayan, hatırlamayan bir iktidarın denetimden kaçarak hesap vermemek için her yola başvuracağını söylemek için kâhin olmaya ihtiyaç yoktur” dedi.

İŞTE SOYGUNA BARİZ BİR ÖRNEK!

Tankut, Türk Telekom’un satışını ulusal boyutu bulunan yolsuzluklara bariz bir örnek olarak gösterdi. Tankut özetle şöyle konuştu:

“Türk Telekom satışa çıkarıldığında 29-30 milyar dolar edecekken ‘Cep telefonunun yaygınlaşmasıyla değeri çok düştü, satamazsak elimizde kalacak’ denilmiş ve sanki kaynak hortumlayan bir öcü gibi tanıtılmıştır. Oysa, Türk Telekom, özelleştirilinceye kadar, hem yatırım yapıp teknolojisini yenileyen hem de 52 bin insanımıza istihdam sağlayan, çok değerli bir kuruluşumuz idi. Aynı zamanda, bugünkü rakamlarla milyarlarca lirayla ifade edilen kazanç açıklayıp hem vergisini hem de katma değerini vermek suretiyle bütçeye de çok önemli katkılar sağlamakta idi. Fakat AKP zihniyeti ve ona çanak tutanlar, Türk Telekom'un değerini, sözde ‘ekonomik analiz ve fizibilite raporu’ senaryolarıyla, üç yıllık net kazancıyla ödenebilecek bir seviyeye düşürmüşlerdir”

3 YILLIK KARINA KARŞILIK SATILDI

MHP’li milletvekili Tankut “Türk Telekom, hepinizin malumu olduğu üzere, yaklaşık 6,5 milyar dolara; 1,1 milyar doları peşin olmak üzere geri kalanı beş yıl vadeli olarak özelleştirilmiş ve Oger denilen bir yabancı firmaya âdeta altın tepsi içerisinde sunulmuştur. 17 personel çıkarılmış yada başka kurumlara gönderilmiş, bunun maliyeti o günün parasıyla 800 trilyona mal olmuştur. Alıcı peşin olarak 1 milyar 110 milyon dolar ödemiştir. Bir yıl içerisinde 3.5 katrilyon yani 2.3 milyar dolar kâr elde ederek peşin ödediği parayı ve iki yıl için ödeyeceği miktarı elde ettiği kazanç ile sağlamıştır” gerçeğini dile getirdi.

ARTIK HÜKÜMETE GÜVEN KALMADI

Tankut, “Bugün ne yazık ki bizzat Sayın Başbakanın ve bakanlarının yakınları yolsuzluk ve haksızlık konularında en fazla itham edilen kesimler hâline gelmiş ve vatandaşımızın da bu manada Hükûmete hiç güveni kalmamıştır. İşte bütün bu acı gerçekler ışığında denetim görevini millet adına yapan Sayıştay ile ilgili bu kanun teklifini görüşmemizin, AKP'nin ifade etmeye çalıştığımız kapkaççı anlayışı değişmediği sürece hiçbir manasının olmadığını yüce milletimizin ve sizlerin takdirlerine sunuyorum” dedi.


,