ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Bakan başka söylüyor rakamlar başka!...

Türkiye’nin lif pamuk üretiminde ve tüketiminde geldiği olumsuz tabloyu Bakan Eker açıkladı.

2002’de 988 bin ton olan lif pamuk üretimi 638 bin tona, tüketimde ise 1 milyon 491 bin tondan 1 milyon 356 bin tona geriledi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Hem pamuk üretiminin hem de sanayide tüketimin gerilemesi, tekstil başta olmak üzere ekonominin içinde bulunduğu durumu net olarak ortaya koymaktadır” dedi.

Bakan başka söylüyor rakamlar başka!...

Rakamlar karizmayı çizdi!

Bakan Eker’i resmi rakamlar yalanladı!

ADANA – Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in verdiği bilgiye göre Türkiye, hem lif pamuk üretiminde ve hem de tüketiminde 2002 yılının gerisine düştü.

MHP’Lİ TANKUT SORMUŞTU
Bakan Eker, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un her hasat döneminde neden pamuk ithalatına gidildiği yönündeki yazılı soru önergesini cevaplandırdı. Eker, hemen bütün üreticilerin merak ettiği bu sorunun cevabını vermezken, 2002-2010 yıllarına ait lif pamuk üretimi ve tüketimini gösteren TÜİK, TEAE ve TÜGEM kaynaklı istatistik raporunu göndermeyi tercih etti.

PAMUK NEREDEN NEREYE?...
Ağustos ayında verilen önergeye gelen cevap içindeki o rapora göre 2002 yılında 988 bin 120 ton olan lif pamuk üretimi, devam eden yıllarda negatif tarım politikaları ile paralel bir seyir izliyor ve sürekli geriliyor. En sert düşüşü 2006’dan sonra yaşayan lif pamuk üretiminin 2007’de 867 bin tona, 2008’de 673 bin tona ve nihayet geçen yıl 638 bin 250 tona düştüğü görülüyor.

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ
Bakan Eker, oldukça kısa cevabında pamuklu tekstil sanayinin geliştiğini savunmak için “Pamuk ürününde, üretimimizden daha fazlasını tüketen konumundayız” derken, bizzat kendisinin gönderdiği rakamlar aksini ortaya koyuyor. Buna göre, 2002 yılında 1 milyon 491 bin ton olan lifli pamuk tüketimi geçen yıla rağmen 1 milyon 356 bin tona gerilemiş görünüyor.

ÜRETİM AÇIĞI YÜZDE 112.5 ARTTI
Tabloda dikkat çeken başka önemli bir ayrıntı ise, Türkiye’nin 2002 yılında lifli pamukta yüzde 51 kadar üretim açığı varken, 2009’da ithalat yoluyla kapatılan açık yüzde 112.5’e ulaştı. Eker, yıllara göre ithalat rakamlarını ve firmaları açıklamazken, Ekim ayı itibarıyla bu yıl ham ve elyaf pamuk ithalatının 716 bin 531 ton olduğu bildirdi.

CEVAPSIZ KALAN SORULAR
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilerin de yıllardır cevabını aradığı şu sorulara yanıt vermedi: “İthalatın hasat dönemlerinde yoğunlaşmasının sebebi nedir? Buna hangi mücbir sebepler etken olmaktadır? Hasat dönemlerinde ithalat politikasından vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Vazgeçmeyi düşünmüyorsanız bu ısrar neden kaynaklanmaktadır?”

BU POLİTİKANIN İZAHI VAR MI?
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, “Soya, mısır, ayçiçeğinde olduğu gibi pamukta da her hasat döneminde ithalat kapılarının açılması üreticilerimizin en çok yakındığı hususlardan biri haline gelmiştir. Türk üreticilerinin ithalat yoluyla terbiye ediliyor görüntüsü verilmesi, izaha muhtaç bir politikadır. Diğer yandan hem pamuk üretiminin hem de sanayide tüketimin gerilemesi, tekstil başta olmak üzere ekonominin içinde bulunduğu durumu net olarak ortaya koymaktadır” dedi.


,