ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 1 milyon nüfuslu Kayseri’de “Abdullah Gül Üniversitesi” adıyla 4.üniversite kurulup, 4’ü için de hazırlık yapılırken, 2 milyonluk Adana’ya ikinci üniversite çok görüldü.


MHP’li Tankut’un dile getirdiği Adana’ya ikinci üniversite talebine Hükümetten olumsuz cevap geldi. MHP Adana milletvekilleri “Adana Teknik Üniversitesi” için de kanun teklifi vermiş ama kabul edilmemişti.

Gelişmeler üzerine MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, Cumhurbaşkanı Gül’e “Bugün misafirperver hemşehrilerimiz sizi ve değerli eşinizi en iyi şekilde ağırlarken, Adana’ya negatif ayrımcılık yapan AKP hükümetini uyarmanızı, Adana’ya ilgi ve desteğinizi beklemektedir.” çağrısı yaptı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Bugün misafirperver hemşehrilerimiz sizi ve değerli eşinizi en iyi şekilde ağırlarken, Adana’ya negatif ayrımcılık yapan AKP hükümetini uyarmanızı, Adana’ya ilgi ve desteğinizi beklemektedir.” çağrısı yaptı.

HÜKÜMETTEN OLUMSUZ CEVAP
Tankut, Adana’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle Nisan ayında verdiği soru önergesine olumsuz cevap geldiğini açıkladı. Önergenin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yanıtlandığını belirten Tankut, “Gönderilen cevapta Yüksek Öğretim Kurumu’na bir başvuruda bulunulmamıştır” bilgisi iletilerek bahane üretilmiştir” diye konuştu.

ADANA’YA İKİNCİSİ ÇOK GÖRÜLDÜ
Tankut ”Oysa; siyasi iktidar tarafından Kayseri’nin de aralarında bulunduğu yedi ile yedi devlet üniversitesi kurulması kararlaştırılıp yasalaştırılırken Adana’nın ihmal edilmesine tepki göstermiş ve MHP grubu olarak ilimize ‘Adana Teknik Üniversitesi’ adıyla ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için de kanun teklifi vermiştik. Maalesef bu teklifimiz de kabul edilmemiştir” açıklamasında bulundu.

KAYSERİ’YE 8 ÜNİVERSİTE
Tankut şöyle devam etti:
“Nüfusu 1 milyon olan memleketiniz Kayseri’de sizin adınızla 4. üniversite kurulurken, 4 yeni üniversite için de hazırlık yapılırken, 2 milyonluk nüfusa sahip olan ve sadece bir üniversitenin bulunduğu, kolay yaşanabilir iklimiyle, ulaşım imkanlarıyla eğitim için cazibe merkezi konumundaki Adana’yı bu imkandan dışlamak büyük bir ayrımcılık olmuştur.”

İŞTE NEGATİF AYRIMCILIKLAR
Tankut, devamla “Hükümetin Adana’ya yönelik negatif ayrımcılığı bununla sınırlı kalmamıştır. Adana yıllardır haksız teşvik uygulamalarına kurban edilmiş, böylece işsizlikte yüzde 26.5’lik oranla rekor kırmıştır. Mevcut havaalanımızı pasif hale getirecek şekilde, israf edilerek 30 kilometre öteye bölgesel havaalanı kurulmaktadır. Devlet Demiryolları’nın müdürlükleri ise başka bir ile taşınmaktadır” bilgisini verdi.

ADANA’YA SON DARBELER
Tankut “Başka illerde şehir içinde iki üç ayda bitirilen kavşaklar, Adana’da bir yıldır bitirilememiş, vatandaşlarımız aylardır büyük bir çileye maruz kalmıştır. 12 organ nakil merkezi projesine de Adana dahil edilmemiştir. Yine son olarak hızlı demiryolu hattı projesinde Adana’nın dışlanması, ayrımcılığın son halkası olmuştur.” şeklinde konuştu.

ADANALI SİZDEN NE İSTİYOR?
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut; “Son sekiz yılda ilimize yönelik haksız ayrımcılıklar elbette bu kadar değildir. Bunlar ilk akla gelenlerdir. Siyasi iktidar tarafından Adana’ya sistematik bir şekilde ayrımcılık yapıldığı belli olmuştur. Bugün misafirperver hemşehrilerimiz sizi ve değerli eşinizi en iyi şekilde ağırlarken, Adana’ya negatif ayrımcılık yapan AKP hükümetini uyarmanızı, Adana’ya ilgi ve desteğinizi beklemektedir.” çağrısı yaptı.



,