ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Tankut: “AKP vaatlerde ışık hızıyla yarışırken, icraatlara gelince maalesef kaplumbağayı örnek almaktadır”


--Adana-Kayseri yolunun son 8 yılda sadece 22 kilometrelik kısmının tamamlanmış olacağı bildirildi.
--2007’de tamamlanacağı vaat edilen Tarsus-Kazanlı yol projesinin ise ihale sürecinde olduğu açıklandı.
-- MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut; gelişmeler üzerine “AKP vaatlerde ışık hızıyla yarışırken, icraatlara gelince maalesef kaplumbağayı örnek almaktadır” dedi.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “AKP vaatlerde ışık hızıyla yarışırken, icraatlara gelince maalesef kaplumbağayı örnek almaktadır” dedi.

ADANA-KAYSERİ YOLU
Adana’yı Kayseri’ye bağlayan 102 kilometrelik Kozan-Mansurlu karayolunun bu yıl sonu itibarıyla ancak 28 kilometrelik kısmının tamamlanmış olacağı, Tarsus-Kazanlı yolunun ise ihale sürecinde olduğu bildirildi. MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un soru önergesini cevaplandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Adana-Kayseri güzergahındaki toplam 140 kilometrelik yolun 38 kilometrelik kısmının Kayseri il sınırlarında olduğunu ve buranın 2002 yılından önce tamamlandığını kaydetti.

7 YILDA SADECE 22 KİLOMETRE
Adana il sınırları içinde kalan 102 kilometrelik yolun ise son 7 yılda sadece 22 kilometrelik bölümünün yapılabildiğini, bu yıl sonuna kadar 8 kilometrelik kısmın daha bitirileceğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri’deki bölüm dahil toplam projede 1993-2002 arasında yaklaşık 2.5 milyon lira ödenek ayrıldığını, 2003-2010 arasında ise 41 milyon lira tahsis edildiğini sözlerine ekledi.

KAZANLI YOLU 2007’DE BİTECEKTİ
Diğer taraftan, yine Yılmaz Tankut’un soru önergesiyle gündeme getirdiği ve Doğu Akdeniz bölgesindeki turizm yatırımı için ön şart olarak görülen 14 kilometrelik Tarsus-Kazanlı sahil yolu projesinin ise ihale sürecinde olduğu açıklandı. Tankut’un Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelttiği ve “2007 yılında tamamlanacağını açıklamıştınız” şeklinde sitem ettiği önergeye verilen cevapta “İhaleden hemen sonra işe başlanması planlanmaktadır” denildi.

TANKUT’UN DEĞERLENDİRMESİ
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yaptığı değerlendirmede “AKP vaatlerde ışık hızıyla yarışırken, icraatlara gelince maalesef kaplumbağayı örnek almaktadır. Siyaset kurumuna güven kaybına neden olacak söylemlerde dikkat etmek gerekir. Devlet imkanlarını kullanarak ülkeyi yönetme erkine sahip olanlar ise buna daha fazla özen göstermelidir. Çünkü karşılığı olmayan sözler nedeniyle devlete olan güven zedelenmektedir. Buna kimsenin hakkı yoktur” dedi.


,