ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, son dört yılda, yıllık ortalama yüzde 39 artan Köşk’ün betçisinin 195 bin asgari ücrete denk geldiğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Gül’e israftan kaçınması çağr


Bölücü terörle mücadelede, devletin mücadele azmini tetikleyecek, kararlılığını sergileyecek söz ve eylemlerini göremediğimiz sayın Cumhurbaşkanı, aksine, tıpkı AKP hükümetinin yaptığı gibi hainleri cesaretlendirecek açılımları tercih etmiştir.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, son dört yılda hır yıl ortalama yüzde 39 oranında artırılan ve 2011 yılına ait Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 195 bin asgari ücrete denk geldiğine işaret ederek, Abdullah Gül’e israftan kaçınması çağrısı yaptı.

SEZER-GÜL DÖNEMİ
Tankut, 2011 mali yılına ait Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde partisi adına söz aldığı Meclis kürsüsünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün topluma iyi bir örnek olamadığını ifade etti.
Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olduğunu, Türk milletini temsil ettiğini belirten Tankut, bir önceki Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in kullandığı bütçe ile bugünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün harcadığı bütçeyi kıyasladı.

YÜZDE 9’DAN YÜZDE 39’A…
Tankut “Bir tarafta belirli kesimlerce maneviyatı zayıf olarak tanımlanan ve setre gerisinde samimi insanlarımızın aklının karıştırıldığı bir Cumhurbaşkanı döneminde bütçe artışları yıllık ortalama yüzde 9 olurken; diğer tarafta manevi değerlerle mücehhez ve ‘Müslüman Cumhurbaşkanı’ propagandalarına mazhar olan mevcut Cumhurbaşkanı döneminde bütçe artışları ortalama yüzde 39’dur” bilgisini aktardı.

VİCDANLAR KÖR MÜ?
Tankut “Köşk’ün 2010 yılı bütçesi 72,5 milyon lira, 2011 yılı için istenen bütçe ise 116,9 milyon lira olup, bu çok yüksek bir artış demektir. Bu para az bir para değildir. Bugünkü rakamlarla yaklaşık 195 bin kişinin asgari ücretine denk bir bütçedir. Bir ülkede işçiye memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 2, yüzde 4 oranlarında yani günlük bir simit parası kadar maaş artışı yapılırken, Cumhurbaşkanlığı makamı için, yıllık yüzde 50, 60’lara varan oranlarda bütçe artışı talep etmek, en azından vicdanların kör olmasını gerektirir” diye konuştu.

İSLAM’IN İSRAFA BAKIŞI
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, şöyle devam etti:
“Yüce dinimizin, israfın haram olduğunu ve inananların gösteriş, debdebe ve şatafattan uzak durmaları lazım geldiği konusundaki emirlerini herkes, özellikle de sayın Cumhurbaşkanı gayet iyi bilmektedir. Dolayısı bugün yaşanılan ekonomik sıkıntılar içerisinde, ilk önce Cumhurbaşkanlığı makamı örnek gösterilen bir makam olmalı ve yoğun israfın yaşandığı bir makam olmamalıdır.”

GÜL, AKP’NİN KOPYASI
Tankut, Cumhurbaşkanı Gül’ün yaptığı yeminin aksine devletin, milletin birliğinin temini için de iyi bir sınav veremediğini anlattı. Gül’ün seçildiği 2007’den bu güne ülkenin daha çok kavga ve çatışmalarla gündeme geldiğini, kurumlar arası güç savaşlarının yaşandığını kaydeden Tankut “Hele hele bölücü hainlerin gemi azıya aldığı, hemen her gün şehitler verdiğimiz dönemlerde dahi, bölücü terörle mücadelede, devletin mücadele azmini tetikleyecek, kararlılığını sergileyecek söz ve eylemlerini göremediğimiz sayın Cumhurbaşkanı, aksine, tıpkı AKP hükümetinin yaptığı gibi hainleri cesaretlendirecek açılımları tercih etmiştir” dedi.


,