ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 HARÇLARI ÖDENEBİLİR SEVİYEYE ÇEKİN ÇAĞRISI


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, on binlerce ehliyetin hak edilmiş olmasına rağmen harç parası ödenemediği için trafik tescil bürolarında beklediğini belirterek, Maliye Bakanı Şimşek’e “Harçları ödenebilir seviyeye çekin” çağrısı yaptı.

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, harç parasının yüksek olmasından dolayı sürücü adaylarının kursu başarıyla bitirmiş olmasına rağmen ehliyetini alamadıklarını bildirdi.

HAK ETSE DE ALAMIYOR
Tankut, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Ülkemizde milyonlarca insanın, gerek özel ihtiyaçtan dolayı gerekse iş bulabilme amacıyla başta otomobil olmak üzere dolmuş, otobüs, kamyon ve iş makinesi gibi araçları kullanabilmek için ehliyete sahip olması gerekmektedir. Ancak harç paralarının yüksek olmasından dolayı bugün on binlerce vatandaşımız, sürücü kurslarındaki derslere girerek sınavı geçmesine ve hak etmesine rağmen ehliyetini alamamaktadır” dedi.

İKİNCİ MASRAF YENİ ÇİLE
Tankut “Şu anda A2 ehliyeti için 77, B sınıf ehliyet için 234, C-D-E-G sınıfı ehliyetlerinin her biri için de 390 TL harç ve ilave olarak 63 TL ehliyet kart parası ödendiği bu yüzden ehliyetlerin trafik tescil şube müdürlüklerinde beklediği alınan bilgiler arasındadır. Dahası, bu fiyatların 2011 yılından itibaren artırıldığını da belirtmek isterim. Ayrıca, hak edilen ama iki ay içinde alınmayan ehliyetler için tekrar sabıka kaydı, sağlık raporu gibi yeni bürokratik işlem ve masraflara yeniden başlanması, vatandaşımızın çilesini artırmaktadır” bilgisini iletti.

YAPILANDIRMA VE TEZAT
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut “Hükümetin uygulamaya koyduğu ve ‘seçime dönük yatırım’ olarak algılanan kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması sağlanırken, diğer taraftan araç ve iş makinesi kullanmak için şart olan çoğu iş bulabilme umuduyla talep edilen ehliyet için yüksek harçlar alınması, böylece on binlerce insanın önüne engel çıkarılması büyük bir tezat olmaktadır. Dolayısıyla söz konusu uygulamanın gözden geçirilerek, ehliyet için istenen harçların ödenebilir seviyelere çekilmesi gerektiği kanaatini taşımaktayım” diyerek, Bakan Şimşek’ten bu konuda çalışma başlatmasını istedi.


,