ana_sayfa

 

www.MHP.org.tr/ Türkiye'nin Güvencesi


E-MAİL LİST

Adana'mız, Partimiz ve Meclis Çalışmalarımızdan haberdar olmak için lütfen e-mail adresinizi ekleyiniz...

İsminiz:

E-Mail Adresiniz:

Ekle: Çıkar: 


GÜNCEL


ADANA'DA HAVA

BUGÜN YARIN
Adana   Adana

YARARLI LİNKLER

www.belediyeler.net


 
 

Yılmaz TANKUT
MHP 23. Dönem Adana Milletvekili
TBMM ANKARA
BİZDEN HABERLER
 Şaka mı gerçek mi?


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut’un sorusunu cevaplayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in verdiği bilgiye göre kaçakçılık bitmiş (!) 2009 yılında sadece 2 büyükbaş, 61 küçükbaş hayvan yakalanmış.

ADANA – Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in, çoğu vatandaş için hayal olan ve fiyatların artması dolayısıyla artık sınırlarda vücuda sarılarak yapılan kırmızı et kaçakçılığında azalma olduğunu iddia etmesi inandırıcı bulunmadı.

ETLER BAVULDA GEÇTİ
MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kaçakçılık ve hırsızlık vakalarında artış olduğu, sınır kapılarından giriş yapan bazı insanların vücutlarına etleri sararak veya bavullarına sıkıştırarak kaçak etleri Türkiye'ye sokmaya çalıştıkları gözlemlenmektedir” demişti.

8 KAT ARTIŞ VAR
Geçen yıl sadece Sarp Sınır Kapısı’nda 5 kez gerçekleştiği tespit edilen kaçakçılık olaylarının 2010 yılında 8 kat arttığı bilgilerine dikkat çeken, Antalya’da da iki parti halinde 4 ton kaçak etin yurda sokulduğunu, yurt içinde hemen her gün bir çok yerde benzer vakıaların olduğunu hatırlatan Yılmaz Tankut “Ülkemizin sınır kapılarında ne kadar kaçak et yakalanmıştır? Bu kaçak etler hangi ülkelerden getirilmektedir? Ülkemiz içinde ne kadar kaçak et yakalanmıştır?” diye de sormuştu.

2010 YILINI UNUTTU
Erdoğan’ın yerine cevap veren Bakan Mehdi Eker ise polis, jandarma, gümrük teşkilatları ve Tarım Bakanlığı’nın koordinasyonlu çalışmaları sonucu canlı hayvan ve kırmızı et kaçakçılığının azaldığını savundu. Eker “Alınan önlemler sonucunda sınırlardan kaçak yollarla sokulmak istenirken ele geçirilen canlı hayvan ve et ile ilgili sayı ve miktarlarında önemli azalma sağlanmıştır” dedi. Ancak Eker’in bu “azalmayı” kaçakçılığın zirve yaptığı 2010 yılı değil de, 2009 yılı rakamlarıyla açıklamayı tercih etmesi dikkat çekti. Eker “2009 yılında 2 büyükbaş, 61 küçükbaş hayvan, 22 kilo et 514 kilo et ürünü yakalanmıştır” bilgisini verdi.

TANKUT’UN TEPKİSİ
Yılmaz Tankut ise yaptığı değerlendirmede “Ben 2010’u soruyorum, sayın Bakan 2009’un bilgisini veriyor. 2009 yılına ait de olsa verilen bilgiler inandırıcı değil. Gerçekleri ters yüz etmek AKP hükümetinin değişmez alışkanlığı haline geldi. Nasıl ki TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı piyasa fiyatları ile örtüşmüyorsa, Tarım Bakanı’nın verdiği bilgiler de gerçekleri yansıtmıyor. Neyi, neden saklıyorlar; anlaşılır gibi değil. Eskiden resmi makamların verdiği bilgiye de, belgeye de itibar edilirdi. Şimdi vatandaş kime güvenecek? Devletin güvenirliğini zedelemeye ne hakkınız var?” diye tepki gösterdi.


,